niedziela, 29 maja 2011

Bananowa babka

Składniki:
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
- 3/4 szklanki cukru
- pół szklanki oleju
- 2 banany

Sposób przyrządzenia:
1.Jajka i cukier ubić(bądź utrzeć), aż cukier będzie ledwo wyczuwalny.
2.Dodać olej i banany, wszystko zmiksować.
3.Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować na gładką masę.
4.Ciasto wylać do formy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką (wymiary formy ok. 10x30 cm).
4.Piec w temperaturze 180 stopni, ok. 45 min. (babka powinna pęknąć i zarumienić się).

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne