wtorek, 24 maja 2011
Roladki drobiowe z serem
Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 10 dag żółtego sera
- oregano
- sól i pieprz
- 2 jajka
- ziarenka smaku (może być warzywko lub vegeta)
- bułka tarta
- pół szklanki mąki pszennej
- 10 dag masła
Sposób przyrządzenia:
1.Piersi z kurczaka kroimy na duże kawałki i delikatnie rozbijamy.
2.Rozbite kotlety posypujemy szczyptą soli, pieprzu i oregano.
3.Na każdy kawałek mięsa kładziemy słupek żółtego sera i wiórek masła.
4.Kotlety zawijamy w roladki przyciskamy je w dłoni (można je na godz. włożyć do lodówki, żeby lepiej się złączyły).
5.Do jednej miski nasypujemy mąkę, do drugiej bułkę, do trzeciej wbijamy jajka, które widelcem roztrzepujemy i dodajemy do nich ziarenka smaku. Roladki najpierw obtaczamy w mące, później w jaku, następnie w bułce. Jeszcze raz moczymy je w jajku i obtaczamy w bułce. Po każdym zanurzeniu w posypce obciskamy roladki w dłoni, aby wszystko się skleiło i żeby ser nie wyciekał.
6.Roladki smażymy na reszcie masła-najpierw tak by się zrumieniły, a później na mniejszym ogniu, by nie były w środku surowe.
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 10 dag żółtego sera
- oregano
- sól i pieprz
- 2 jajka
- ziarenka smaku (może być warzywko lub vegeta)
- bułka tarta
- pół szklanki mąki pszennej
- 10 dag masła
Sposób przyrządzenia:
1.Piersi z kurczaka kroimy na duże kawałki i delikatnie rozbijamy.
2.Rozbite kotlety posypujemy szczyptą soli, pieprzu i oregano.
3.Na każdy kawałek mięsa kładziemy słupek żółtego sera i wiórek masła.
4.Kotlety zawijamy w roladki przyciskamy je w dłoni (można je na godz. włożyć do lodówki, żeby lepiej się złączyły).
5.Do jednej miski nasypujemy mąkę, do drugiej bułkę, do trzeciej wbijamy jajka, które widelcem roztrzepujemy i dodajemy do nich ziarenka smaku. Roladki najpierw obtaczamy w mące, później w jaku, następnie w bułce. Jeszcze raz moczymy je w jajku i obtaczamy w bułce. Po każdym zanurzeniu w posypce obciskamy roladki w dłoni, aby wszystko się skleiło i żeby ser nie wyciekał.
6.Roladki smażymy na reszcie masła-najpierw tak by się zrumieniły, a później na mniejszym ogniu, by nie były w środku surowe.

Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
3,369,418
Videoprzepis
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga12 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz