wtorek, 3 stycznia 2017
Meksykańska sałatka śledziowa
Składniki:
- 1 puszka mieszanki meksykańskiej (kukurydza, papryka, groszek)
- ok. 500g filetów śledziowych solonych
- 1/2 szklanki ketchupu
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 4 kawałki papryki konserwowej
- 4 ogórki konserwowe
- sól i pieprz
- 3 łyżeczki miodu
Sposób przygotowania:
1. Śledzie moczymy w wodzie ok. 30 min., aby pozbyć się nadmiaru soli.
2. Do miski wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki, śledzie oraz odsączone warzywa z puszki. Całość mieszamy z koncentratem, ketchupem i miodem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce.
- 1 puszka mieszanki meksykańskiej (kukurydza, papryka, groszek)
- ok. 500g filetów śledziowych solonych
- 1/2 szklanki ketchupu
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 4 kawałki papryki konserwowej
- 4 ogórki konserwowe
- sól i pieprz
- 3 łyżeczki miodu
Sposób przygotowania:
1. Śledzie moczymy w wodzie ok. 30 min., aby pozbyć się nadmiaru soli.
2. Do miski wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki, śledzie oraz odsączone warzywa z puszki. Całość mieszamy z koncentratem, ketchupem i miodem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
jaka ciekawa sałatka! podoba mi się ten przepis:)
Prześlij komentarz