poniedziałek, 21 listopada 2016
Pasta z czerwonej soczewicy
Składniki:
- 1/2 szklanki nieugotowanej czerwonej soczewicy
- 5-6 połówek suszonych pomidorów w oleju
- 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- sól i pieprz
- chili
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
Sposób przygotowania:
1. Soczewice gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, gotową odsączamy z nadmiaru płynu i studzimy.
2. Do blendera wrzucamy ugotowaną soczewice, suszone pomidory, bazylię, przecier pomidorowy, miksujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem i chili do smaku.
- 1/2 szklanki nieugotowanej czerwonej soczewicy
- 5-6 połówek suszonych pomidorów w oleju
- 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- sól i pieprz
- chili
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
Sposób przygotowania:
1. Soczewice gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, gotową odsączamy z nadmiaru płynu i studzimy.
2. Do blendera wrzucamy ugotowaną soczewice, suszone pomidory, bazylię, przecier pomidorowy, miksujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem i chili do smaku.
Etykiety:
Pasty
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz