sobota, 28 maja 2016

Naleśniki kokosowe z wiśniami

Składniki:
*na naleśniki
- 1/2 puszki mleka kokosowego
- 2 jajka
- ok, 1,5 szklanki mleka
- ok. 3/4 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżki wiórków kokosowych
*dodatkowo
- 1 szklanka mrożonych wiśni lub 1 słoik wiśni z kompotu
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 2-3 łyżki cukru
- wiórki kokosowe do posypania
- olej kokosowy do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na naleśniki oprócz wiórek kokosowych wkładamy do miski i miksujemy. Później wsypujemy wiórki i mieszamy. Ciasto nie powinno być zbyt rzadkie ani za gęste, więc w razie potrzeby dodajemy więcej mąki lub mleka.
2. Wiśnie podgrzewamy lub rozmrażamy, następnie wlewamy mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w 3 łyżkach wody, zagotowujemy, mieszamy, aż sos wiśniowy zgęstnieje.
3. Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym, gotowe podajemy z wiśniami i posypujemy wiórkami kokosowymi.

5 komentarze:

Natalie pisze...

Ach te wiśnie...cudne! :)
http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

Teresa.mojewyroby pisze...

Bardzo pysznie wyglądaja zjadłlam bym takie przy okazji zapraszam na nowego bloga i pozdrawiam

zufik pisze...

Dokładnie wczoraj myślałam żeby takie zrobić i zastąpić mleko zwykłe ( którego nie mogę) kokosowym! Widzę że wychodzą :)

Scandale pisze...

Uwielbiam naleśniki. Mogę je jeść na śniadanie, obiad i kolację :)

Kinge pisze...

Są super

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne