poniedziałek, 30 maja 2016

Kokosowy pudding z tapioki ze smażonymi bananami

Składniki:
- ok. 600 ml wody
- 200 ml mleka krowiego
- 200 ml kokosowego
- 1/2 szklanki perełek tapioki
- szczypta soli
- 2 łyżki cukru
- 2 banany
- wiórki kokosowe
- olej kokosowy
- 1 łyżka miodu
- Malibu do smażenia bananów

Sposób przygotowania:
1. Do gotującej się wody wsypujemy cukier, sól, tapiokę i gotujemy na małym ogniu, aż tapioka zmięknie i wchłonie cały płyn. Do tapioki wlewamy mleka (według uznania jak bardzo gęsty chcemy pudding), mieszamy, odstawiamy.
2. Banany podsmażamy na oleju kokosowym, dodajemy miód, Malibu i smażymy, aż owoce się rozpadną.
3. Tapiokę przekładamy do pucharków, do każdego nakładamy smażone banany, posypujemy wiórkami kokosowymi, chłodzimy w lodówce.
Inspiracja:blog.grzelak-makeup

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne