wtorek, 19 kwietnia 2016

Recenzja książki "Kuchnia Dwudziestolecia - co i jak jadano?"

 
 
Książka "Kuchnia dwudziestolecia - co i jak jadano?" to nie tylko poradnik kulinarny,
 ale także wspaniały zbiór wspomnień, pamiętników i rubryk kulinarnych w gazetach,
 z czasów dwudziestolecia międzywojennego. Autorka Agnieszka Jeż pokazuje oblicze dawnej polskiej kuchni, jej różnobarwność oraz przeobrażenia pod wpływem nowych warunków ekonomicznych.
 
 
 
 
 
Książka zawiera 100 ciekawych przepisów na najróżniejsze potrawy, często bardzo zaskakujące, jak: Budyń z jarzyn, czy Ozorki. Większość przepisów nie zawiera dużej liczby składników, a co za tym idzie są proste w wykonaniu.

 
Szczerze polecam tą książkę, szczególnie osobom młodym, ponieważ oprócz wypróbowania fantastycznych przepisów można dowiedzieć się wiele ciekawych rzeczy o historii Polski.
Więcej o książce znajdziesz tutaj.

1 komentarze:

akademia mistrza pisze...

też uważam, że jest to wartościowa pozycja i w przyszłym miesiącu po wypłacie planuję ją zakupić, polecam również "Kuchnię Słowian" :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi