niedziela, 17 kwietnia 2016

Muffiny z mango i cytrynowym lukrem

Składniki:
- 1 dojrzałe mango
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki oleju
- 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 płaska łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
*na lukier
- cukier puder
- sok z cytryny

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Mango obieramy, kroimy w kostkę.
2. W misce miksujemy jajka z sokiem z cytryny, z jogurtem i olejem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, solą i cukrem, miksujemy. Na końcu do ciasta dodajemy mango, mieszamy.
3. Ciasto przekładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami i pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach.
4. Gotowe babeczki studzimy i dekorujemy lukrem przygotowanym z cukru pudru i soku z cytryny, posypujemy kolorową posypką.
Inspiracja:oryginalnysmak

3 komentarze:

naszlakusmaku pisze...

pięknie się prezentują i zapewne przepyszne :)

Kinga pisze...

Wygląda apetycznie! :)

Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie na moim blogu! :)

Agata pisze...

Bardzo apetycznie wyglądają te muffiny. Chyba się też na nie skuszę :D

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi