wtorek, 9 lutego 2016

Zupa jarzynowa z kaszą i pesto

Składniki:
- 2 ziemniaki
- 1 cukinia
- 2 marchewki
- 50g kaszy jęczmiennej
- 1 cebula
- 2 łodygi selera naciowego
- 2-3 łyżki pesto bazyliowego
- sól i pieprz
- ok. 1,5 litra bulionu warzywnego
- 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:
1. Marchewki i selera kroimy w plasterki, ziemniaki w kostkę. Posiekaną cebulę podsmażamy w garnku na oleju, następnie wrzucamy marchewki, ziemniaki i seler. Po chwili dodajemy cukinię, kaszę, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości wszystkich składników.
2. Pod koniec gotowania dodajemy pesto, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Inspiracja:filozofiasmaku

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi