poniedziałek, 7 grudnia 2015

Kuskus z brukselką i dynią

Składniki:
- kawałek dyni
- 1 cebula
- ok. 10 brukselek
- 100g kaszy kuskus
- 1/2 czerwonej papryki
- bulion warzywny
- sól i pieprz
- 1 łyżka oliwy
- natka pietruszki

Sposób przygotowania:
1. Kaszę zalewamy gorącym bulionem na wysokość 1cm ponad kaszę, przykrywamy i odstawiamy na kilka minut do napęcznienia i całkowitego wchłonięcia płynu.
2. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę, następnie dodajemy pokrojoną paprykę, ćwiartki brukselki i kostki dyni. Całość smażymy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną, ale będą jeszcze lekko chrupkie, przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Na końcu mieszamy z gotową kaszą i posiekaną natką pietruszki.
Inspiracja:zaciszekuchenne

1 komentarze:

naprzeciwprzygodzie pisze...

Uwielbiam kuskus, bardzo fajny przepis :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi