niedziela, 15 listopada 2015

Zupa jarzynowa z ciecierzycą

Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
- 1 cukinia
- 1 żółta papryka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- ok. 500g obranych ziemniaków
- ok. 250g pomidorków koktajlowych
- 1/2 szklanki zielonego groszku
- ok. 1 litr bulionu warzywnego
- sól i pieprz
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- natka pietruszki

Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki, cukinie i paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę.
2. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebule i czosnek, dodajemy pokrojone warzywa, groszek, chwile smażymy, następnie zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
3. Pomidorki zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skóry.
4. Pod koniec gotowania do zupy wrzucamy ciecierzyce, pomidorki, posiekaną natkę pietruszki, przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.

1 komentarze:

Klaudia Cebula pisze...

smakowita i zdrowa :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne