piątek, 30 października 2015

Placuszki dyniowo-jabłkowe

Składniki:
- 2 jajka
- 1 duże jabłko
- 300g obranej dyni
- 100g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka cukru
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:
1. Dynię i jabłka ścieramy na dużych oczkach, następnie lekko odciskamy z nadmiaru soku. Do miski dodajemy jajka oraz mąkę wymieszaną z cukrem, cynamonem i proszkiem do pieczenia.
2. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki, aż nam się zezłocą. Gotowe wykładamy na papierowe ręczniczki, można posypać cukrem pudrem.

3 komentarze:

Magdalena Kuchaja pisze...

świetne placuszki!

Maja Wierzbicka pisze...

pyszności
Zapraszam do mnie :)

Natalie pisze...

Kolorek boski! Uwielbiam takie :)
http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi