poniedziałek, 26 października 2015

Omlet owsiany z białek

Składniki:
- 5 białek
- 5 łyżek płatków owsianych błyskawicznych
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju
- owoce
- cukier  puder

Sposób przygotowania:
1. Białka z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywno, następnie delikatnie mieszamy z płatkami owsianymi (jeśli ktoś woli gładsze omlety to płatki można wcześniej zmielić).
2. Na rozgrzanym oleju smażymy z połowy porcji puszysty omlet, ok. 2-3 min. z każdej strony. Tak samo postępujemy z pozostałą masą białkową.
3. Na gotowe omlety układamy ulubione owoce, ja użyłam nektarynek, posypujemy cukrem pudrem.

2 komentarze:

Magdalena Kuchaja pisze...

pysznie, lekko - mniam!

Moja Osobistość pisze...

ależ mi narobiłaś ochoty na omleta... ach...
pozdrawiam i zapraszam do mnie m.in na rozdanie..

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi