niedziela, 26 lipca 2015

Kalafior z batatami

Składniki:
- 1 mały kalafior
- 1-2 duże bataty
- 1 cebula
- 2 garści groszku cukrowego
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżeczki curry
- 4 łyżeczki mąki pszennej
- 1 łyżka oleju
- ok. 600ml bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka przyprawy garam masala
- 1 limonka

Sposób  przygotowania:
1. Kalafiora dzielimy na małe różyczki, bataty obieramy i kroimy w kostkę. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, następnie wsypujemy mąkę i curry, całość zalewamy bulionem, mieszamy. Później wrzucamy kalafior, bataty, gotujemy do miękkości, pod koniec dodając groszek cukrowy.
2. Przyprawiamy garam masala, wykładamy na talerze, skrapiamy sokiem z limonki.

1 komentarze:

168.pl pisze...

Bardzo przyjemny przepis :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi