niedziela, 28 czerwca 2015

Krem kalafiorowy z melisą

Składniki:
- 1 średni kalafior
- 2-3 ziemniaki
- 2 ząbki czosnku
- 100g serka topionego śmietankowego
- 4 łyżki posiekanej melisy
- ok. 1 litr bulionu warzywnego
- mały pęczek szczypiorku
- mielona ostra i słodka papryka
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, kalafiora dzielimy na różyczki.
2. Do gorącego bulionu wkładamy warzywa, posiekany czosnek i gotujemy do ich miękkości.
3. Pod koniec dodajemy pokrojony szczypiorek, melisę oraz serek topiony, chwilę gotujemy. Następnie zupę miksujemy na gładko, przyprawiamy do smaku mieloną papryką, solą i pieprzem.
Inspiracja:chochlikikuchenne

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi