czwartek, 14 maja 2015

Zupa gołąbkowa

Składniki:
- 300g mięsa mielonego
- 1 mała młoda kapusta
- 100g ryżu
- 1 puszka krojonych pomidorów lub świeże
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- bulion
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Na oleju podsmażamy mięso, przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Do garnka wkładamy poszatkowaną kapustę, posiekaną cebulę, czosnek oraz pomidory, zalewamy bulionem, gotujemy 15 min.
3. Po tym czasie wrzucamy podsmażone mięso i wsypujemy ryż. Gotujemy do całkowitej miękkości kapusty i ryżu. Pod koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Inspiracja:anyzkowo


2 komentarze:

Napalcówki pisze...

Pyszności!

Unknown pisze...

Rewelacja....Polecam....:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne