poniedziałek, 18 maja 2015

Makaron ze szpinakiem i szparagami

Składniki:
- pęczek białych szparag
- ok. 125g świeżego szpinaku
- 200ml kwaśnej śmietany 12%
- ok. 100g startego parmezanu
- sól i pieprz
- masło do smażenia
- 1 ząbek czosnku
- 1 op. makaronu tagliatelle

Sposób przygotowania:
1. Szparagi obieramy z łyka (jeśli są bardzo łyczate, a końcówki zdrewniałe to obieramy grubiej). Na maśle podsmażamy posiekany czosnek oraz szparagi pokroje w większą kostkę, aż zmiękną, przyprawiamy solą. Pod koniec duszenia dodajemy umyty i osuszony szpinak, zalewamy śmietaną, chwile gotujemy, przyprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Gotowy łączymy z sosem śmietanowym i wykładamy na talerze. Posypujemy startym parmezanem.
Inspiracja:vegazone

2 komentarze:

Say yes to the kitchen pisze...

Moze dzięki temu przepisowi w końcu przemoge się i spróbuje szpinaku :) pozdrawiam i miłego dnia :)
Say Yes to the kitchen

Podkłady celulozowe pisze...

Chętnie wypróbuję przepis :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi