środa, 8 kwietnia 2015
Jajka faszerowane groszkiem lub sardynkami
Składniki:
- 5 jajek
*farsz zielony
- 2 garści mrożonego zielonego groszku
- ok. 60g sera ricotta
- sól i pieprz
- koperek
*farsz czerwony
- kilka sardynek/szprotek w zalewie pomidorowej
- ok. 60g sera ricotta
- chili
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połówki i wyciągamy żółtka.
2. Groszek gotujemy, aż będzie miękki, gotowy odsączamy i studzimy. Następnie miksujemy go z ricottą, posiekanym koperkiem i połową żółtek, przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Rozdrabniamy sardynki, w razie potrzeby oczyszczamy, później miksujemy je z ricottą i pozostałymi żółtkami, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili.
4. Pięć połówek jaj napełniamy za pomocą szprycy farszem zielonym, a pozostałe farszem czerwonym, można ozdobić koperkiem i natką pietruszki.
Inspiracja:zmiloscidogotowania
- 5 jajek
*farsz zielony
- 2 garści mrożonego zielonego groszku
- ok. 60g sera ricotta
- sól i pieprz
- koperek
*farsz czerwony
- kilka sardynek/szprotek w zalewie pomidorowej
- ok. 60g sera ricotta
- chili
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połówki i wyciągamy żółtka.
2. Groszek gotujemy, aż będzie miękki, gotowy odsączamy i studzimy. Następnie miksujemy go z ricottą, posiekanym koperkiem i połową żółtek, przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Rozdrabniamy sardynki, w razie potrzeby oczyszczamy, później miksujemy je z ricottą i pozostałymi żółtkami, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili.
4. Pięć połówek jaj napełniamy za pomocą szprycy farszem zielonym, a pozostałe farszem czerwonym, można ozdobić koperkiem i natką pietruszki.
Inspiracja:zmiloscidogotowania
Etykiety:
Przekąski
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
jak ładnie podane :)
Prześlij komentarz