środa, 8 kwietnia 2015

Jajka faszerowane groszkiem lub sardynkami

Składniki:
- 5 jajek
*farsz zielony
- 2 garści mrożonego zielonego groszku
- ok. 60g sera ricotta
- sól i pieprz
- koperek
*farsz czerwony
- kilka sardynek/szprotek w zalewie pomidorowej
- ok. 60g sera ricotta
- chili
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połówki i wyciągamy żółtka.
2. Groszek gotujemy, aż będzie miękki, gotowy odsączamy i studzimy. Następnie miksujemy go z ricottą, posiekanym koperkiem i połową żółtek, przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Rozdrabniamy sardynki, w razie potrzeby oczyszczamy, później miksujemy je z ricottą i pozostałymi żółtkami, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili.
4. Pięć połówek jaj napełniamy za pomocą szprycy farszem zielonym, a pozostałe farszem czerwonym, można ozdobić koperkiem i natką pietruszki.
Inspiracja:zmiloscidogotowania


1 komentarze:

Ewa W pisze...

jak ładnie podane :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi