czwartek, 26 marca 2015

Pasta z groszku i fety

Składniki:
- 1 szklanka mrożonego groszku
- ok. 150g sera feta
- 1 ząbek czosnku
- kilka gałązek natki pietruszki
- 1 łyżka oliwy
- pieprz

Sposób przygotowania:
1. Groszek gotujemy, aż będziemy miękki, odsączamy.
2. Natkę pietruszki i czosnek drobno siekamy.
3. W blenderze miksujemy groszek z pokrojonym serem, czosnkiem, pietruszką, oliwą. Na końcu przyprawiamy do smaku pieprzem. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem.

7 komentarze:

Maciek pisze...

Super pomysł na pastę. Spróbuję :)

Magdalena Kuchaja pisze...

kanapki z taką pastą na pewno sa pyszne!

Antenka pisze...

bardzo mi sie podoba taka pasta:)

Justyna Żak pisze...

świetne:)

wedelka pisze...

Robiłam taką niedawno. Smaczna i zdrowa :)

Marek pisze...

Uwielbiam kanapki z różnego rodzaju pastami - świetny pomysł. Mam pytanie jak długo taka pasta po zrobieniu może stać? - tzn. w lodówce tak, żeby się nie popsuła. Bo myślę, żeby tego więcej po prostu zrobić :)

Pokochaj gotowanie pisze...

Moja stała tydzień w lodówce i nic jej się nie stało.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi