czwartek, 12 lutego 2015

Batoniki fit z orzechami i morelami

Składniki:
- 1/2 szklanki mieszanych orzechów, posiekanych
- 1/2 szklanki pokrojonych suszonych moreli
- 200g otrębów owsianych
- 50g miękkiego masła
- 2 jajka
- 3 łyżki płynnego miodu
- 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, następnie przelewamy do formy (ok. 20 na 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy powierzchnie łyżką lekko dociskając.
2. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach. Po ostygnięciu wyciągamy z formy, zdejmujemy papier i kroimy na podłużne batoniki.

3 komentarze:

Magdalena Kuchaja pisze...

bardzo lubię tego typu batoniki, świetny przepis!

Malwina Zabka pisze...

Zawsze się zastanawiam czy takie rzeczy piec z termoobiegiem czy od góry?

Pokochaj gotowanie pisze...

Ja piekłam z termoobiegiem.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi