środa, 21 stycznia 2015

Sałata z gorgonzolą i orzechami

Składniki:
- 1 opakowanie mieszanki sałat
- ok. 12 kulek czerwonego winogrona
- 80g sera gorgonzola
- 1-2 garście  pokrojonych orzechów włoskich
- 2 łyżki oleju lnianego
- sok z 1/4 cytryny
- sól czosnkowa
- 1 łyżka posiekanej bazylii

Sposób przygotowania:
1. Olej mieszamy z sokiem z cytryny, posiekaną bazylią i solą do smaku
2. Sałatę myjemy i osuszamy, następnie dokładnie mieszamy z wcześniej przygotowanym dressingiem z oleju.
3. Do sałaty dodajemy pokrojony w kostkę ser, połówki winogron oraz orzechy, mieszamy, wykładamy na talerze, podajemy z pieczywem.

1 komentarze:

Kasia pisze...

Bardzo wykwintna i smakowita sałatka, a do tego tak pięknie wygląda :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi