poniedziałek, 19 stycznia 2015

Pasta z soczewicy

Składniki:
- 300g zielonej soczewicy
- 3 łyżki oliwy
- sok z 1/2 cytryny
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 łyżki posiekanych ziół (pietruszka, bazylia, koperek)
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (ok. 30 min.). Gotową odcedzamy, zostawiając kilka łyżek wywaru, studzimy.
2. Następnie miksujemy z pozostałymi składnikami i pozostawionym wywarem. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce.

3 komentarze:

Maciek pisze...

Z miła chęcią spróbuję bo wygląda bardzo zachęcająco :)

Magdalena Kuchaja pisze...

świetna pasta, idealna alternatywa dla tych kupnych :)

Antenka pisze...

z pewnością smakuje wybornie:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi