wtorek, 30 grudnia 2014

Placuszki z dyni i mąki ryżowej

Składniki:
- 20-25dag dyni
- ok. 5 łyżek mąki ryżowej
- 2 jajka
- 2 łyżki miodu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do smażenia
- granat
- cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:
1. Dynię obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Do dyni dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia, miód, dokładnie mieszamy.
2. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki na złoty kolor (pamiętać, aby delikatnie przewracać). Gotowe przekładamy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
3. Podajemy z pestkami granatu, posypujemy cukrem pudrem.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi