środa, 1 października 2014

Muszle z mięsem i mozzarellą

Składniki:
- 500g mielonego mięsa
- kilka czarnych oliwek
- 2 mięsiste pomidory
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- oliwa do smażenia
- 1 duża kulka mozzarelli
- 1 kartonik przecieru pomidorowego
- sól i pieprz
- zioła prowansalskie
- ok. 250g makaronu muszle
- natka pietruszki

Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy mięso. Po kilku minutach dodajemy obrane i pokrojone pomidory, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na samym końcu wsypujemy pokrojone oliwki, mieszamy i chwilę smażymy.
2. Makaron gotujemy al dente, gotowy odcedzamy.
3. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, układamy ciasno muszle makaronowe nadziane mięsnym farszem. Polewamy przecierem pomidorowym, posypujemy pokruszoną mozzarellą i zapiekamy ok. 20 min w 180 stopniach (przez 15 min. pod przykryciem). Gotowe danie posypujemy natką pietruszki.


1 komentarze:

na gazie pisze...

wow! cos dla mnie :) mniam

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi