poniedziałek, 29 września 2014
Krem z warzyw korzennych i jabłka
Składniki:
- 2 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- 1 jabłko
- 1 cebula
- 2 ziemniaki
- kawałek selera
- 2 łyżeczki startego imbiru
- sól i pieprz
- szczypta chili
- oliwa do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Warzywa oraz jabłko obieramy i kroimy w kostkę, cebulę siekamy, następnie podsmażamy wszystko na oliwię. Po kilku minutach zalewamy wodą (1cm ponad warzywa) i gotujemy do miękkości.
2. Wszystko miksujemy na gładko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili i imbirem. Podajemy z ziarnami słonecznika i grzankami.
Inspiracja: jadlonomia
- 2 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- 1 jabłko
- 1 cebula
- 2 ziemniaki
- kawałek selera
- 2 łyżeczki startego imbiru
- sól i pieprz
- szczypta chili
- oliwa do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Warzywa oraz jabłko obieramy i kroimy w kostkę, cebulę siekamy, następnie podsmażamy wszystko na oliwię. Po kilku minutach zalewamy wodą (1cm ponad warzywa) i gotujemy do miękkości.
2. Wszystko miksujemy na gładko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili i imbirem. Podajemy z ziarnami słonecznika i grzankami.
Inspiracja: jadlonomia

Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
3,369,428
Videoprzepis
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga12 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
uwielbiam wszystko co kremowe ;)
Ten w dodatku ma tak żywy, apetyczny wyraz, fenomenalnie ;)
świetny przepis na zupę krem :)
Prześlij komentarz