poniedziałek, 29 września 2014

Krem z warzyw korzennych i jabłka

Składniki:
- 2 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- 1 jabłko
- 1 cebula
- 2 ziemniaki
- kawałek selera
- 2 łyżeczki startego imbiru
- sól i pieprz
- szczypta chili
- oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Warzywa oraz jabłko obieramy i kroimy w kostkę, cebulę siekamy, następnie podsmażamy wszystko na oliwię. Po kilku minutach zalewamy wodą (1cm ponad warzywa) i gotujemy do miękkości.
2. Wszystko miksujemy na gładko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili i imbirem. Podajemy z ziarnami słonecznika i grzankami.
Inspiracja: jadlonomia


2 komentarze:

M.Cappi pisze...

uwielbiam wszystko co kremowe ;)
Ten w dodatku ma tak żywy, apetyczny wyraz, fenomenalnie ;)

Magdalena Kuchaja pisze...

świetny przepis na zupę krem :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi