czwartek, 9 października 2014

Leczo z pieczarek

Składniki:
- 1kg pory
- 1kg parówek
- 1kg pieczarek
- 2 duże marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1/2 szklanki oleju
- 1/4 szklanki wody
- 1/3 kostki masła lub margaryny
- 1 słoiczek ketchupu
- sól i pieprz
- przyprawa typu vegeta

Sposób przygotowania:
1. Pieczarki, por i parówki kroimy w plasterki. Marchewki, pietruszkę i seler ścieramy na dużych oczkach.
2. Na oleju i maśle podsmażamy parówki, następnie dodajemy wszystkie warzywa i chwilę smażymy. Podlewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw.
3. Pod koniec dodajemy ketchup, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą.


3 komentarze:

Ervisha pisze...

Nie wpadłabym na to :)

Galantyna.pl pisze...

Smakowicie wygląda.

Natalia pisze...

Takiego leczo jeszcze nie robiłam, wygląda pysznie:)

lekcjewkuchni.blogspot.com

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne