wtorek, 26 sierpnia 2014

Kotleciki z kurczakiem i warzywami

Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 mała cebula
- 1 mała czerwona papryka
- 5 pieczarek
- 2/3 szklanki startego żółtego sera
- kilka gałązek natki pietruszki
- ząbek czosnku
- 2 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- sól i pieprz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Cebulę z czosnkiem drobno siekamy, pieczarki i paprykę kroimy w drobną kostkę. Do miski wrzucamy wcześniej przygotowane warzywa, pokrojonego w kostkę kurczaka, posiekaną natkę pietruszki, żółty ser, oregano, majonez, musztardę, śmietanę, jajka, mąki, dokładnie mieszamy łyżką i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki na 30 min.
2. Po tym czasie na rozgrzanym oleju smażymy małe kotleciki na złoty kolor. Gotowe wykładamy na papierowe ręczniczki.


2 komentarze:

Natalia pisze...

Robiłam bardzo podobne, są pyszne:)

Unknown pisze...

Wyglądają przepysznie.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne