wtorek, 26 sierpnia 2014

Kotleciki z kurczakiem i warzywami

Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 mała cebula
- 1 mała czerwona papryka
- 5 pieczarek
- 2/3 szklanki startego żółtego sera
- kilka gałązek natki pietruszki
- ząbek czosnku
- 2 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- sól i pieprz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Cebulę z czosnkiem drobno siekamy, pieczarki i paprykę kroimy w drobną kostkę. Do miski wrzucamy wcześniej przygotowane warzywa, pokrojonego w kostkę kurczaka, posiekaną natkę pietruszki, żółty ser, oregano, majonez, musztardę, śmietanę, jajka, mąki, dokładnie mieszamy łyżką i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki na 30 min.
2. Po tym czasie na rozgrzanym oleju smażymy małe kotleciki na złoty kolor. Gotowe wykładamy na papierowe ręczniczki.


3 komentarze:

natalia20041989 pisze...

Robiłam bardzo podobne, są pyszne:)

Anonimowy pisze...

This is very interesting, You are a very skilled blogger.
I've joined your rss feed and look forward to seeking more of your
magnificent post. Also, I've shared your web site in my social networks!


my blog post :: ตึกแถว

Michał Kruszalski pisze...

Wyglądają przepysznie.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi