środa, 18 czerwca 2014

Dorsz z warzywami w odsłonie azjatyckiej / Ryba

Składniki:
- 3 filety z dorsza
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 zielonej papryki
- 1 mała cebula
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1 łyżka przecieru pomidorowego Pudliszki
- 1 garść suszonych grzybów mung
- 1 średnia marchew
- sól i pieprz
- sok z 1/2 cytryny
- cukier
- olej
- makaron ryżowy

Sposób przygotowania:
1. Filety oczyszczamy, pozbywamy się ości i skóry, jeśli je mają. Kroimy w paski, przyprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odkładamy na bok.
2. Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie odsączamy i kroimy w paski. Marchew obieramy i wraz z paprykami również kroimy w paski.
3. Na oleju smażymy pokrojone warzywa i grzyby, następnie wrzucamy pomidory, dodajemy przecier i dusimy do miękkości składników. Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku.
4. Kawałki ryby smażymy na oleju, aż się lekko zezłocą.
5. Gotowe warzywa oraz kawałki ryby wykładamy na talerze. Podajemy z makaronem ryżowym, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.



Pudliszki - Pomidorowe inspiracje

2 komentarze:

Justyna Żak pisze...

świetny pomysł:)

Kasia - Pączek w kuchni pisze...

Mmm pychota :) w takiej wersji jeszcze nie próbowałam!

Zapraszam do mnie na dietetyczną pannę cotte i najlepsze lody bananowe!

www.paczekwkuchni.blogspot.com

Pozdrawiam :-)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi