środa, 21 maja 2014

Makaron z zielonym pesto

Składniki:
- 4 łodygi zielonych szparagów
- 2 garści świeżego szpinaku
- 1/2 szklanki mrożonego lub świeżego zielonego groszku + do dekoracji
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki ziaren słonecznika + do dekoracji
- 3 łyżki parmezanu
- 100ml oliwy
- sól i pieprz
- makaron
- pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania:
1. Szparagi obieramy i gotujemy z groszkiem w osolonej wodzie do miękkości. W blenderze miksujemy wszystkie składniki, czyli szpinak, szparagi, zielony groszek, czosnek, parmezan, oliwę, słonecznik. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, mieszamy z pesto, podajemy z pomidorkami.
Inspiracja:buszujacawkuchni

3 komentarze:

Konczi i Szpileczka pisze...

Bardzo smaczne połączenie

KasiaWeganka pisze...

Groszek i słonecznik to jedne z moich ulubionych dodatków do makaronu, przepyszny pomysł na obiad:)

Justyna | blog.darygrecji.pl pisze...

Zainspirowałaś mnie tym zielonym wiosennym daniem:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi