środa, 2 kwietnia 2014

Spaghetti z czerwoną soczewicą

Składniki:
- 200g czerwonej soczewicy
- 2 średnie marchewki
- 1 cebula
- 1 puszka pomidorów
- 1 ząbek czosnku
- ok. 2 szklanki bulionu warzywnego
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- sól i pieprz
- suszona bazylia
- 2 łyżki oliwy
- spaghetti

Sposób przygotowania:
1. Cebulę drobno siekamy, marchewki obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Na oliwie podsmażamy wcześniej przygotowaną cebulę, marchew oraz zmiażdżony czosnek.
2. Następnie dodajemy przepłukaną soczewicę, pomidory, bulion, koncentrat, zioła i gotujemy ok. 20 min., aż soczewica będzie miękka (jeśli sos będzie zbyt gęsty można dolać trochę wody).
3. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem. Można posypać natką pietruszki.


0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi