wtorek, 25 marca 2014

Senegalska zupa z masłem orzechowym i szpinakiem

Składniki:
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 marchew
- 2 łyżeczki curry
- 1 łyżka oleju
- 100ml mleka kokosowego
- 50g masła orzechowego
- 400ml bulionu warzywnego
- 2 łyżeczki curry
- 100g świeżego szpinaku
- 1/2 puszki krojonych pomidorów
- szczypta chili
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Zmiażdżony czosnek i posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, następnie dodajemy curry, trochę pieprzu, chili, marchew obraną i pokrojoną w plasterki, chwilę smażymy.  Dodajemy pomidory, bulion, gotujemy ok. 20 min.
2. Następnie wrzucamy szpinak, masło orzechowe, wlewamy mleko kokosowe, gotujemy kilka minut, aż szpinak zmięknie, przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.
Inspiracja: In cooking we trust


0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi