wtorek, 11 marca 2014

Makaron z kurczakiem i szpinakiem

Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 250g pieczarek
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 300g makaronu tagliatelle
- 1/2 szklanki słodkiej śmietany 18%
- sól i pieprz
- szczypta chili
- żółty ser do posypania
- oliwa

Sposób przygotowania:
1. Szpinak odmrażamy i gotujemy do zredukowania płynu, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy na 1 łyżce oliwy. Gotowe mięso przekładamy do szpinaku.
3. Pieczarki obieramy, drobno kroimy. Paprykę kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na oliwie, gdy zmiękną przekładamy do szpinaku.
4. Szpinak z dodatkami podgrzewamy, doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem, ewentualnie przyprawą typu vegeta oraz chili.
5. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, mieszamy z sosem szpinakowym, podgrzewamy. Wykładamy na talerze, posypujemy startym żółtym serem.


2 komentarze:

Kasia pisze...

Tak! Taki makaron to jest coś, co mi smakuje :))

Justyna Żak pisze...

smaczny pomysł:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi