środa, 5 lutego 2014

Chrupiące kotleciki grzybowe z serem

Składniki:
-1/2kg pieczarek
- 1 mała cebula
- 4 łyżki otrębów pszennych
- 150g wędzonego żółtego sera
- natka pietruszki
- 1 jajko
- bułka tarta do panierowania
- sól i pieprz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Pieczarki obieramy i trzemy na tarce, cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę, pieczarki i smażymy, aż cały płyn wyparuje, który pojawi się podczas smażenia.
2. Pieczarki przekładamy do miski, gdy ostygną dodajemy ser starty na drobno, kilka gałązek posiekanej natki pietruszki, otręby, dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy formujemy małe kotleciki, które panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Następnie smażymy na złoty kolor, gotowe kładziemy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Inspiracja:Zielenina


6 komentarze:

Kasia pisze...

Ciekawy pomysł na obiad, pysznie wyglądają :)

Kulinarne Inspiracje pisze...

pychotka :)

Malwinka pisze...

Pomysłowe kotleciki :)

Justyna Żak pisze...

smacznie wyglądają:)

Nashelly pisze...

Uwielbiam takie grzybowe kotleciki, mniam! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

Koko pisze...

O mamusiu! Jak ja uwielbiam takie smakołyki!! Mmm... ^-^

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi