piątek, 24 stycznia 2014

Tagliatelle z sosem pomidorowym i śmietanowym kurczakiem

Składniki:
- 1 op. makaronu tagliatelle
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka cukru
- kilka gałązek oregano
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 1 szklanka śmietany kremówki
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
1. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy pomidory, koncentrat, oregano, chwilę gotujemy, przyprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem.
2. Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy go solą i pieprzem, podsmażamy, następnie dodajemy migdały, śmietanę i smażymy, aż całość zgęstnieje.
3. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy wykładamy na talerze, każdą porcje polewamy sosem pomidorowym, na końcu wykładamy śmietanowego kurczaka.

4 komentarze:

bryssska pisze...

cudne danie,

Justyna Żak pisze...

wygląda pysznie:)

Rudy Anioł pisze...

Ciekawa jestem połączenia makaronu z kurczakiem, zobaczymy, wypożyczam przepis ;-) http://przepis3.blogspot.com/

Anonimowy pisze...

Zrobione wczoraj, danie wysmienite. Dzięki za pomysl na obiad, zonka byla bardzo zadowolona:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi