poniedziałek, 20 stycznia 2014

Placuszki z michałkami

Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- szczypta soli
- 1 jajko
- 1,5 szklanki kefiru
- kilka cukierków Michałki
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i solą, następnie wlewamy kefir, wbijamy jajko, miksujemy.
2. Kilka michałków drobno kroimy, wrzucamy do ciasta, mieszamy łyżką.
3. Na rozgrzanej patelni, z niewielką ilością oleju smażymy małe placuszki. Gotowe wykładamy na talerz. Dodatkowo można podać z pokruszonymi michałkami i polać miodem, jeśli ktoś lubi bardzo słodkie placuszki.

5 komentarze:

kulinarna148 pisze...

Wspaniałe słodkie śniadanko :)

Justyna Żak pisze...

ale połączenie:)

wenus-lifestyle pisze...

Mniam, słodkości <3

Natalie pisze...

Czysta rozpusta - miam ! :)

Kasia pisze...

Aż przełknęłam głośno ślinę, michałki uwielbiam więc takie placuszki to musi być czysta rozkosz dla podniebienia :))

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi