czwartek, 19 grudnia 2013

Ryż z tuńczykiem i jajkiem

Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 200g ryżu
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 duży pomidor
- 1 duże jajko
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy na sypko, gotowy odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy tuńczyka z kukurydzą, dodajemy ryż, wbijamy jajko, cały czas mieszając, aby dobrze się połączyło z pozostałymi składnikami.
2. Kiedy jajko się zetnie wrzucamy pokrojonego pomidora, smażymy przez minutę, przyprawiamy solą i pieprzem.

1 komentarze:

Magda C. pisze...

Lekki i smaczny obiad na po świętach :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi