czwartek, 5 grudnia 2013

Roladki z polędwiczki

Składniki:
- 3 polędwiczki wieprzowe
- 3 ogórki kiszone
- 1 duża cebula
- kawałek słoniny
- kilka łyżeczek musztardy
- sól i pieprz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Polędwiczki kroimy w mniejsze kawałki, które następnie rozbijamy na kształt kotletów.
2. Każdy taki kotlet posypujemy solą i pieprzem, odwracamy na drugą stronę i smarujemy cienko musztardą. Na każdy kotlet kładziemy po kawałku ogórka i słoniny pokrojone w słupki oraz kawałek cebuli. Całość zawijamy jak roladki i przekłuwamy wykałaczkami, by podczas smażenia nie rozpadły się.
3. Do głębokiej patelni wlewamy trochę oliwy, układamy roladki i smażymy do miękkości, od czasu do czasu przewracając, by się nie przypaliły. Gotowe wykładamy na talerz, wyciągając wcześniej wykałaczki.

1 komentarze:

www.wenus-lifestyle.pl pisze...

Fajny przepis, myślę, że idealnie się nadadzą do obiadu ;)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne