środa, 27 listopada 2013

Muffiny bananowe z masłem orzechowym

Składniki:
*na ciasto
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki płynnego miodu
- 1/4 szklanki cukru
- 1/4 szklanki miękkiego masła
- 1/4 szklanki masła orzechowego
- 2 jajka
- 2 dojrzałe banany
*na kruszonkę
- 2/3 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki cukru
- 50g zimnego masła
- 1/2 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:
1. Banany miksujemy, dodajemy jajka, miód, masło, masło orzechowe, ponownie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i cukrem, miksujemy na gładko.
2. Wszystkie składniki na kruszonkę wkładamy do miski, wyrabiamy palcami, aż powstaną grudki.
3. Ciasto wlewamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami, posypujemy kruszonką i pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach, studzimy.

3 komentarze:

kulinarna148 pisze...

Wyglądają nieziemsko, zjadłabym chociaż jedną :)

Aswertyna pisze...

żeby tak mieć wolne jedno popołudnie... zaraz bym je zrobiła :)

Kasia pisze...

Wyglądają jak przysypane śniegiem, śliczne :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi