niedziela, 20 października 2013

Zupa pomidorowa z warzywami

Składniki:
- 1 papryka czerwona
- 2 małe marchewki
- 2 ząbki czosnku
- 1 żółty kabaczek
- 10dag żółtej fasolki
- 1 cebula
- 4 duże pomidory
- ćwiartka młodej kapusty
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- mielona papryka
- listka laurowe
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- cukier
- 1/2 op. makaronu muszelki
- 2 łyżki posiekanej bazylii

Sposób przygotowania:
1. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, miksujemy.
2. W garnku rozgrzewamy olej, podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy obraną, pokrojoną w plasterki marchewkę, kabaczek i paprykę w kostkę, chwilę smażymy. Następnie wlewamy zmiksowane pomidory, koncentrat, kilka listków laurowych, zalewamy 2 litrami wody, przyprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem, gotujemy do miękkości warzyw.
3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i wrzucamy do zupy, całość gotujemy jeszcze 5 min.
4. Na końcu przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem, wsypujemy posiekaną bazylię.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi