czwartek, 26 września 2013

Migdałowe naleśniki z serkiem kozim

Składniki:
*na ciasto
- 2 jajka
- szczypta soli
- 1 szklanka napoju migdałowego ALPRO
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżka roztopionego masła
*dodatkowo
- 1 op. sera koziego
- 1/2 słoiczka dżemu wiśniowego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka miodu
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1 jajko
- 1/2 opakowania drobno zmielonych migdałów
- 1 łyżka roztopionego masła
- 1/2 szklanki mąki pszennej

Sposób przygotowania:
1. Składniki na ciasto mieszamy, smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanym oleju.
2. Na każdy naleśnik kładziemy po 2 plasterki sera koziego, zawijamy w trójkąty, obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku, na końcu w migdałach. Wszystkie naleśniki układamy w żaroodpornym naczyniu, polewamy roztopionym masłem i wkładamy do piekarnika na ok. 10 min. w 200 stopniach.
3. W garnuszku podgrzewamy dżem, dodajemy do niego, miód, ocet i imbir, chwile gotujemy.
4. Gotowe, chrupiące naleśniki polewamy gorącym dżemem.

1 komentarze:

Magda pisze...

serek kozi w takich naleśnikach, a do tego maliny - strzał w dziesiątkę! :-)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi