piątek, 6 września 2013

Kotlety mielone z nadzieniem szpinakowym

Składniki:
- 500g mięsa mielonego
- 1 op. mrożonego szpinaku w liściach
- 2 łyżki serka topionego śmietankowego
- sól i pieprz
- płatki owsiane
- 1 duże jajko
- 3 łyżki bułki tartej

Sposób przygotowania:
1. Szpinak odparowujemy na patelni, następnie dodajemy serek, smażymy aż się roztopi, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Do miski wkładamy mięso, jajko, bułkę tartą, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Na dłoni kładziemy łyżkę mięsa, robimy wgłębienie, nakładamy szpinakowy farsz, przykrywamy drugą łyżką mięsa, formujemy kotleciki, by nie było widać farszu, na końcu obtaczamy w płatkach owsianych. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników.
4. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju, gotowe kładziemy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

1 komentarze:

Justyna Bąk pisze...

świetny pomysł:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi