piątek, 16 sierpnia 2013

Zupa wiśniowa

Składniki:
- 3 szklanki wydrylowanych wiśni
- 1 op. kisielu wiśniowego
- 1/2 op. makaronu świderki
- cukier

Sposób przygotowania:
1. Do garnka wrzucamy wydrylowane wiśnie, zalewamy 1,5 litrem wody i gotujemy ok. 30 min. Następnie zdejmujemy z gazu, miksujemy (nie do końca dokładnie), ponownie wstawiamy na palnik, wlewamy kisiel rozpuszczony w 1 szklance wody, zagotowujemy. Dodajemy cukier, do smaku.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy dodajemy do zupy i gotujemy ok. 10 min.

4 komentarze:

Klaudia pisze...

Zjadłabym taką zupkę :)

Alina pisze...

Smaki mojego dzieciństwa! Bardzo ją lubię, czasem zamiast makaronu z lanymi kluseczkami :)

Izabela pisze...

Kisiel? wystarczy trochę mąki ziemniaczanej.

Anonimowy pisze...

Zrobiłam :) dodałam za radą Izy mąki ziemniaczanej. Bardzo smaczna! Polecam!

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi