niedziela, 14 lipca 2013

Muffinki czekoladowo-waniliowe z porzeczkami

Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 2 jajka
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka olejku waniliowego
- 5 łyżek mleka
- 2 garści czarnych porzeczek

Sposób przygotowania:
1. Jajka miksujemy z olejem, olejkiem, 3 łyżkami mleka, następnie dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z cukrem, proszkiem do pieczenia.
2. Formę do muffinek wykładamy papilotkami (9sztuk), nakładamy po łyżce ciasta, pozostałe ciasto mieszamy z kakałem i 2 łyżkami mleka. Ciemne ciasto wykładamy na jasne, posypujemy porzeczkami.
3. Muffinki pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach (do suchego patyczka).

4 komentarze:

Ervisha pisze...

Muszą smakować wspaniale ;D

Klaudia pisze...

Wspaniałe muffinki :)

Just. pisze...

muszę wypróbować:D

BGK pisze...

babeczki wyglądają wyśmienicie :) Polecam wypróbowanie produktów Grupy BGK. Może jakiś ciekawy przepis z chrupkami w roli główniej? ;)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi