wtorek, 23 kwietnia 2013

Krupnik z kalafiorem i grzybami

Składniki:
- 2 ziemniaki
- 2 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- kawałek pora
- kawałek selera
- 1 garść suszonych grzybów
- 8 łyżek kaszy jęczmiennej
- 1/4 średniego kalafiora
- 1,5 litra wywaru warzywnego
- 2 liście laurowe
- 2 ziela angielskie
- natka pietruszki do posypania
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Suszone grzyby moczymy w wodzie ok. 1 godziny, następnie odsączamy.
2. Do wywaru wrzucamy oczyszczone i pokrojone warzywa, grzyby, liście laurowe, ziele angielskie, zagotowujemy. Wsypujemy kaszę i gotujemy do miękkości warzyw.
3. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na końcu posypujemy posiekaną natką pietruszki.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne