piątek, 26 kwietnia 2013

Gulasz z zieloną soczewicą i kiełbasą

Składniki:
- 150g zielonej soczewicy
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1 puszka pomidorów w kawałkach
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- ok. 250g kiełbasy
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz
- olej

Sposób przygotowania:
1. Soczewicę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, następnie odcedzamy.
2. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki, ząbek czosnku i cebulę siekamy, następnie podsmażamy na łyżce oleju. Później przekładamy do garnka, dodajemy pomidory, przecier, dusimy do miękkości marchewki.
3. Na patelni podsmażamy kiełbasę pokrojoną w plasterki.
4. Do miękkiej marchewki, ale nierozgotowanej dodajemy soczewicę, kiełbasę, dusimy ok. 10 min., pod koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe danie podajemy z pieczywem.
Inspiracja:escapadegourmande



0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi