poniedziałek, 18 marca 2013

Szaszłyki z łososia i warzyw

Składniki:
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 zielonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- 1 duża cebula
- 1 cukinia
- 300g świeżego łososia
- suszona bazylia
- sól i pieprz
- cytryna
- ryż
- olej z bazylią

Sposób przygotowania:
1. Łososia kroimy w kostkę (jeśli jest skóra to ją odcinamy), przyprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy cytryną i pozostawiamy na 15 min.
2. Papryki, cebulę, cukinie kroimy w dość dużą kostkę, by nie spadły podczas nakłuwania.
3. Szaszłyki przygotowujemy zaczynając od nakłucia na zmianę cebuli, łososia, papryk, zaczynając i kończąc na cukinii. Szaszłyki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową, skrapiamy olejem, posypujemy bazylią, solą i pieprzem.
4. Szaszłyki pieczy w piekarniku ok. 25 min. w 180 stopniach (warzywa powinny zmięknąć). Gotowe podajemy z ryżem.

1 komentarze:

Kulinarnyblog.pl pisze...

Wygląda mega apetycznie. Uwielbiam łososia.

Zapraszam również do siebie: kulinarnyblog.pl

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi