wtorek, 15 stycznia 2013

Placki z jagodami

Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 3 łyżki cukru
- 1 op. cukru waniliowego
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1,5 mleka-
- 1 szklanka jagód lub borówek (mogą być mrożone)

Sposób przygotowania:
1. W misce ubijamy jajka z mlekiem i olejem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukrami, solą, dokładnie miksujemy.
2. Dodajemy owoce, delikatnie mieszamy łyżką. Jeśli używamy mrożonych, należy je wcześniej odmrozić i pozbyć się nadmiaru wody.
3. Placuszki smażymy na suchej patelni lub z odrobiną oleju, podajemy z ulubionymi dodatkami.

4 komentarze:

Unknown pisze...

Jak ładnie się prezentują :)

whiness pisze...

Smak lata :) Uwielbiam je.

Katarzyna Król pisze...

Narobiłaś mi apetytu :) Piękne te Twoje placuszki - na pewno przetestuję przepis :) :) teraz zamarzyły mi się świeże jagody prosto z lasu.

Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
http://kasinkowe-gotowanie.blogspot.com/

Daria pisze...

zazdroszczę jagódek!;) ja żałuję, że nie zamrosiłam

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne