poniedziałek, 12 listopada 2012

Roladki z lazurem i pomidorami

Składniki:
- 1 mały słoiczek suszonych pomidorów w oleju
- 100g sera lazur
- 400-500g polędwicy
- szynka parmeńska
- zioła prowansalskie
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Polędwicę kroimy na mniejsze kawałki, rozbijamy na kotleciki. Każdy kotlecik nacieramy solą i pieprzem. Następnie kładziemy plasterek szynki, kawałek pomidora i sera, zawijamy w roladki (jeśli będą się rozlatywać można przekłuć wykałaczkami).
2. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem z pomidorów, układamy roladki, lekko smarujemy je olejem pomidorowym, posypujemy ziołami.
3. Mięso pieczemy ok. 45-60 min. w 180 stopniach, aż się zrumieni, a w środku nie będzie surowe.

3 komentarze:

Basia pisze...

Cudne te polędwiczki! :-)
Pozdrawiam serdecznie!
Basia

bartoldzik pisze...

Pysznie...

codojedzenia pisze...

Wlasnie mi przypomnialas, ze dawno nie robilam roladek a wolowiny, a tak je lubie

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne