środa, 21 listopada 2012

Pasta z makreli

Składniki:
- 1 wędzona makrela
- 2 jajka
- 1 łyżka majonezu
- koperek
- sok z cytryny
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Makrelę dokładnie obieramy (pozbywamy się wszystkich ości) i rozdrabniamy.
2. W misce mieszamy jajka z rybą, dodajemy posiekany koperek, majonez. Na końcu wyciskamy troszkę soku z cytryny, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2 komentarze:

Mała kuchareczka pisze...

Wspaniała jest taka pasta!
Ja makrelę blenderuję na papkę i dodaję ogórki kiszone :)

whiness pisze...

Mmm, moja ulubiona pasta z dzieciństwa :) Chyba będę musiała ją sobie zrobić, ku sentymentowi.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi